31 December 2009

Selamat Menyambut Tahun Baru 2010


Selamat Tahun Baru kepada rakyat Malaysia. Tinggal beberapa ketika sahaja lagi, maka tahun 2009 akan melabuhkan tirainya manakala menandakan permulaan bagi tahun 2010. Adalah menjadi kebiasaan, menjelangnya tahun yang baru, kita akan memperbaharui tekad dan keazaman demi mencapai matlamat yang disasar serta dicita-citakan. Namun perlulah cita-cita dan keazaman itu disusuli pula dengan tindakan bagi menyempurnakan tekad itu.

Lembaran Tahun Baru
1. Tahun ini ‘kan berlalu, laksana anak panah terlepas dari busurnya. fajar baru di tahun yang akan datang, semoga menjadi lembaran baru yang lebih baik dan lebih utuh. Selamat tahun baru 2010 M, semoga lebih maju dan berjaya dalam setiap susur galur kehidupan.

2. Serpihan malam bulan sabit, menjelang hari baru pertanda tiba waktu yang ditunggu. Kembang bunga api meriuh ke angkasa sambut tahun muda  2010. Selamat tahun baru 2010 M, semoga lebih baik dibanding tahun sebelumnya.

3. Waktu terus berlalu, lembaran demi lembaran telah dilalui. Coretan demi coretan telah memenuhi, kadang kala tak berarti, kadang kala tanpa makna, atau hanya sedikit makna. Semoga di tahun ini setiap lembaran memiliki makna, setiap lembaran memberi manfaat. Selamat tahun baru 2010. Semoga lebih berjaya dalam usaha.

4. Tahun ini 2009 hampir terurai, belumlah terguris tanpa coretan bererti, belum lah setiap gagasan menjadi nyata, konsep masih dalam dokumen, masih tanpa kenyataan. walhal telah berada dipenghujung, meskipun akan terlewati, semoga ada perubahan, dalam lembaran baru. Selamat tahun baru 2010 M.

5. Matahari menyelinap dibalik bukit, sembunyikan kenangan hidup, menyimpan lembaran usang, menyambut hari-hari muda, sebentar lagi ‘kan menjelang. Selamat datang tahun baru 2010 M, harapan baru dan perubahan baru.

6. Masa lalu adalah sejarah, hari ini adalah coretan, hari esok adalah harapan. Selamat datang tahun baru 2010 M. Seiring dengan perginya kenangan, menyambut harapan. Selamat tinggal kenangan, selamat datang harapan.

7. Malam ini ‘kan berlalu, minggu ini ‘kan beranjak, bulan ini akan pergi, tahun ini ‘kan meninggalkan. Sejarah kehidupan, catatan suka dan duka, menyongsong tahun baru. Selamat tahun baru 2010 M. Semoga selalu jaya dan sejahtera.

8. Senja indah, kirimkan nokhtah keemasan, kirimkan pertanda keagungan, kekuasaan, serta kemegahan. Meski itu hanya sekejap, hingga sirna ditepis malam, pertanda esok akan tiba. Selamat tahun baru 2010 M. Semoga kejayaan akan datang selalu.

0 comments:

Post a Comment

 

All About Sekretariat Rakan Muda Unisel

My photo
To gather all SRM UNiSEL members and give out latest Rakan Muda and SRM UNiSEL's activity. This could be a platform for group members to get to know each other and maybe plan for something better together in here.

mal tag

Lagu Rakan Muda

AdminSyahrul Hisham Bin Abdul Azim (Presshark)
No Tel : 019-2483171

Nur Nabihan Binti Hazahlan (An.Nabihan)
nabihan.an@gmail.com

Email SRM UNISEL
srmunisel2u@gmail.com

Pengumuman Penting !!!
yang ingin buat sebarang pengumuman sila rujuk admin


Members

srmunisel2u Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Blogger Templates